hehOo!!^^

::it's ALL abOut LIFE:: as life is toO shOrt to fOrget Our prEciOus mOments, lets stOrie mOrie then! (^-^)

Friday, 1 July 2011

Jeddah.....=D

ok, back to storiiee...

destinasi pertama ialah Jeddah...
smp2 aje jam dah tunjukkn kol 1.00 pagi...waktu mlysie lah...hee~
mase mak aih, mate seryes ngantuk giler...
dpt tau lak dah kol 1 pagi an, lagi la menjadi2 mate ni...

smp di terminal airport Jeddah, ktorg ni dah cam tunggang langgang, dgn xkenal sesape kn..
pastu xde org dtg menjempot, pasal dorg ahli2 mutawwif ni xbole msuk kwsn airport..
maka,
dgn tindakan pantas ayah Ima (yg mase ni mmg xkenal n xsngke akn jadi kwn baek di Mekah!!<3)
jmp la 2 bus yg betul utk kami naiki...
bygkn bus beratur deret mcm kat pudu raye,
syukur lor terus jmp bus yg betul dr byk2 tu...







well done!
then, smp di luar airport...
maka mutawwif pon naek la bus kami...
alamakkkkk..mutawwif nye indonesia lor...
jadi sleng dilek pon slang seberang lah...reda je la
time tu semue kepenatan duk dlm flight 9 jam...
semue pon cam dgr xdgr...
yg ingat mase tu katenyer...
"iya, nama saya Mara Ganti bin................xingt,:P"
"panggilnya Ust. Mara pon bole...bukan Marah ya, nnt pakcik dgn makcik ingat sy marah pulak..." smbil tersengih...
yg tu je la ingt psl lawak...huu~
yg berbaju kelabu kecik molek tu plak, Ust. Alamsyah...die jage bus 1, klako orgnye, ckp Melayu bole tahan fasih..

smp di pekan Jeddah....
semue kedai tutup..
kedai gelap gelita hanye bersuluhkn lampu jalan dan masjid berdekatan..
fuisyooo..awal giler tutup, baru kol 8.30pm..bior ler....#.#

elok je jam 9pm, mase tgh mkn di tepi gerai...
tetibe org ramai giler bukak balek kedai dorg, terus terang benderang bandar Jeddah dgn crowded people...woOO!~

rupenye dorg akan tutup kedai setiap kali time solat, tabik spring lah!!^-^