hehOo!!^^

::it's ALL abOut LIFE:: as life is toO shOrt to fOrget Our prEciOus mOments, lets stOrie mOrie then! (^-^)

Sunday, 20 March 2011

intErfestival putrAjayA hOt bAllOon!~




alhamdulillah..
rancang punye rancang, akhirnya dapat gak lor g tgok hot balloon...=)
tapi yang kureng syok nye hot balloon nye dah xmo keluar!!=.=
itulah akibatnye kalo pegi last day kannn, so some advice from me for those yg nak pegi festival nih taon depan, silalah pegi awal2 so dpt tgok balloon bentuk doraemon, star warz, bentuk rose....rugi3x!
jadi xde la gambarnyer dgn hot balloon tuh semue...
but at least dapat spend time together dgn kak chik & sari..
bukan senang nak keluar jumpe kwn2 i nih...
masing2 pon bz dgn fyp lah, exam lah....hoOhoO~





overall memang syokkkk lah,
pasal dpt tengok payung terjun tersangkut kat tiang lampu
pastu ramai giler paparazzi dtg amek gmbo,
peerrghhh camera dorg jangan citer r
panjang nuh lens....
punye lah i tengah syok2 amek gambo brother yg tersangkut tuh tergantung kat tiang lampu,
toleh je blakang, hamek ko camera canggih2 beratur kat belakang i...
rase famous jap mcm artis...padahal
i nih menghalang dorang nk amek gambo brother tuh..hakhak~ =P


pastu dapat tengok racing helicopter mini control (betul ke nama nih,haha)
mmg mantOppp ah dorang control...!
ade horse rider, hamster ball...
xnaek pon sbb port die x best sgt...
bajet nak naek helikopter la kan, cek2 poket mak ai tinggal rm20 jerk!
yuran nak naek nyer rm 130, tertelan air liuq i...wahahha~



paling x bole lupe gelagat ktorg bertige sibok bergambo dgn bubbles,
seryes lawak macam dak kecik ajer...alallalaaa~
semue wat muke selamba tembak bubbles pakai pistol tuh..
beli harga rm15, dpt bateri free 2 set, n air sabun 4 botol teruss,hasil menawar....=P
sangat enjoy!!=))




 minggu depan ayuh ke sg.siput!!^.^

Saturday, 19 March 2011

Seminar selesai..=))


~SA~

bismillah...
haaa, kali nih buley masuk gambo byk2,hee~
abes sude seminar intervasity biochem....xmenang pown, cume bawa pulang sijil dan kenangan abadi yg terpahat di hati bersama cosmate & kwn2....wink!~
Alhamdulillah....
kepada mak ayah,yg sentiasa doakan kejayaan i....^^
kpd encek SA yg sentiasa bagi sokongan xterkire kat i...=))
kwn2, sari, ciqa, amar yg bagi sokongan...sgt2 dihargai..muchas gracias!
cewah!mcm bg ucapan kemenangan pulak kan,=P

overall, mmg sgt happening td, gelak sane gelak sini...pastu balek kepenatan...
bukan penat apa, penat gelak je,hua!=D
n michelle dgn yuki tan present mmg meletopppss!!hehehe...
tahniah kat yunseng yg menang....dpt pendrive kingston agi,=D

jadi, entry kali nih short ajah, rest3x...wahahha...
just nak share some pics which I likes most...enjoy ajer!ngee~


sahabat sepresent,xue!=)


kaseh sayang...allalalaa~
zati majuk! comeyl ajer...hee~
smile make ur life wonderful!zati, shiro & lala~

muncung pehin paling mahal!hehehe~

deanna aweks meletupss....=P

akmal student 4 plat~

zubed cun...wink~

next year, adek masuk plak ea poster competition....hehhehe~

piqachuuu~ =D

i love dis pics mostt!sukfei a.k.a carol....nice& wonderful frens!winkkk~

kenangan bersama,=))
  






p/s::~ couldn't go to hot balloon with ya SA....we'll find d time to go nextyme k!! doakan hasil fotoshoot awk d boommm lah!=))

wokie, time to sleeeppp....gudnyte guys!~

Friday, 18 March 2011

gilak....@@

okie, nak mule dari mane ek...errr errr
sbb byk sgt mende yang jadi hari ni....sungguh kepenatan,woottt...


baeklah....hari Jumaat i kali ni dimulakan dgn bangun pagi solat subuh
pastu teros bergerak ke kelas akidah kol 830am..
kelas ganti je, tuh yg liat cikit nak pegi tuh...
tp kuatkan juga semangat,hahah....(sebab dah xboley ponteng, nnt xckup 80% attendant)
nak dijadikan cerita, punyelah semangat merancang baek aku nak study jepun time kelas akidah, muahahaha..
tp an, time dlm kelas an....
"apasal aku xleh focus study jepun nih??test jap g nih shiro weyh....=.="
sbb daya tarikan magnet ustazah punye lecture mmg kuwat...
Ustazah Fathiyah, mmg d bestlah!
serius telinga i x boley lari nak dengar jugak apa yg ustazah tgh cerita....
padahal citer tuh ada yg dah penah dgr....=))
ustazah mmg hebat...tabik salut!~

pastu, abes....
pegi pulak kelas hormon....hamek haa kena present pasai butterfly effect
tapi senang je...
yg nak tggu present Nutrition kol 3-5pm tuh yg berdebor tuh...
sbb langsung x prepare pon nak present, ape nak jadi la shiro nih....#.#
nak nak pulak kena terkejar pegi test jepon kol 5pm...
then, after present hormon barulah practice speech nutrition, cuak oOo 30% carry marks
punye la semangat pakai formal giler, touch up ckit muke dgn bedak, n wearing a bleazer
dengan basah sbb meredah hujan lebat....
semangatkan!...huhuhu~
Sekali......
Prof Bakar----> "Okie, becoz we don't have enough time, ur group(which is mine) & another 1 group postponed to monday sbb ur fren ade test...
what d neck is doin''??!? mmg terbakar...reda~
ade la tuh hikmahnya kan...hopefully my group member'll understand lor...sowi ea geng...huhuhuhu~

terus terkejar ke kelas jepon, dan menjawab soklan yg bertimbun itu dgn hati yg tenang...padahal byk tempat kosong...=.=
susah giler!!!!!!
smp rase mcm, errrgghh i nak drop subjek nih....tp relax duloOo....believe in urself dear!=))

abes je test, x pikir ape dah...terus kejar nak print poster pertandingan esok buat kali ke-2..
sebaek amoi tuh nak terima, sbb kedai dorg dah tutup tp i buat muke seposen kat situ, so husband amoi tuh kasi lor...hehehhehe, alhamdulillah...chantek dan sangat puas hati!wink~
menang x menang tuh laen cerite la kan, adat bertanding....=))
jadi malam nih, harus prepare utk presentation poster esok.....
kemudian prepare utk test akidah isnin nih + presentation nutrition + presentation akidah + test 2 hormone...
boleh x nak tempah ospital tg. Rambutan awal2??...adios~

p/s: viva final year project i, 4/4/2011 3rd speaker......
mmg.....syok....

Thursday, 17 March 2011

Poster ouh Posterr!

entry kali ini sure lor pasai poster,hahaa~
sabtu nih kan ada pertandingan Biochem Intervasity kat UKM..
*(dimana rancangan utk dating2 kat hot balloon festival terpakse dibatalkan....=.='')*
tapi xpelah, gonna meet my beshfwenz there!!hihihi...
bcoz dah lame rancg nak dtg ukm kesayangannya, tp maseh belom berpeluang....now its d tyme bebeh!~

sambung balek citer poster,haha
so setiap IPTS and IPTA especially UPM mulalah mencarik calon untuk hantar jadi wakil..
dye ada 2 categori, 2 wakil untuk oral presentation, 5 org untuk poster, which is including me...alallalaa~
pernahkah korunk terpikir...
slalu an kita nengok an,
fuisyoOo lawa nyer poster-poster teater ke program green campus ke...
skali hamek ko, kena masuk pertandingan poster la pulak! saiz A1 beyb....
kalo tertekan coma sebijik pon boley nampak...huh~
mmg ko carik nahas shiroo!!hakhak....
dah tau minggu nih bz, dgn test week,presentation agi..
yg ko pegi gatal terima offer Dr.Syahida sape suwuh....hua~
Ouh tidakkkk....sudah terlambat i nak menyesal,duish!

nasi dah jadi bubur lambuk, nak xnak kenalah i membanting tubi menyiapkannya,
Selamatlah ader encek SA i yg sudi menghulurkan bantuan n pertolongan...
nak2 plak memang kretip la orgnya kannn...no doubt,hee~
jasa anda dikenang selaluuuu...@@
toce3x!!...wink~

jadi hati berdebar2 nak pegi present sabtu nih...haishhh, gambate ne shiro-san!!^.^

p/s:: xbuley nak upload gambo posternya utk tayang menayang,hahaa..terlalu beso saiznye....^.^''

Tuesday, 15 March 2011

4ayesha: Tsunami di Jepun Termaktub di dalam Al-Quran

4ayesha: Tsunami di Jepun Termaktub di dalam Al-Quran

*pAgi sELasA yg AmAn......fuiyOOo*

jam loceng dah bising2 suruh bangun subuh...
tapi keliatan badan melanda...huaa~
bangun jugak la dgn muke mamai, capai towel get shower..
after subuh...
pperrghh, dgn burung nyanyi2 riang kat luar jendela,
tetibe termenung jap,
nape ek...terasa aman giler seyh ??!=D
pasal xpayah nak terkejar2 g lab lagi,hakhakhak~
alhamdulillah...


smlm pon bru received god news, yg bacteria yg i bela sepnjg 2 sem nih
tuh yg hapie kegirangan uh...ceyt!
nak tau namenya??hehhee~
anak angkat kesayangan i nih, dari genus Enterobacter cloacae.
sedap kan sedap kan nama dye!
epie x terkire mcm dpt anak plak...heehehhee~
xdpt anak kucing parsi, dpt anak bacteria pon jadilah,
yg penting, harap2 final project i dpt score A, amin.........:))
*6 kredit tuhhhh, matilah kalo xdpt A*

Monday, 14 March 2011

*hOyeAy!!!*

Bismillahirahmanirahim pembuka bicara~

*WELCOME*
alhamdulillah...dengan rasminya, saya suda ader blog baru,hahahhaha!
lebih simple, lebih matang, lebih.....lebih kpd diri i sendiri lor..
apasal??
sbb blog lama i yg berbunge2 dulu,carterpillarz lagik namenye---> adelah testing permulaan..
almaklum la xpenah2 ade blog...maen hentam seromo jek letak name,
so kali nih, ''coretan shiro''...coretan dari bahase melayu, nick name i pon tercoret skali,jadi sunguh puas hati,ceyt!~

gambo beso kat sebelah nih, bukan awek cun tapi pekenalkan,me...
nama mak ayah bagi Shahirah Atiqah Osman..nick name Shiro,hee~bukan shiro shinchan ea..^^''
*nih je yg sempat godeh dlm folder, maleh nk carik yg laen so pick ajer,ahahha...padahal saje je kan nk tayang gambo pakai shawl kunun,ngaa*

blog inih diciptakan utk mencoret segala apa yg mau dicoretkan oleh i mengikut kretiviti,cara,n al-kisah tentang Shiro....oleh yg demikian, i wanna say sorry tau andai ade yg terlanjur bahase terase yer...*=)
yang baek dijadikan teladan, yang buruk tuh bolehlah bawa utk buang jejauhhh..peace!*sambil tunjuk gigi*