hehOo!!^^

::it's ALL abOut LIFE:: as life is toO shOrt to fOrget Our prEciOus mOments, lets stOrie mOrie then! (^-^)

Tuesday, 28 June 2011

12 June 2011

hari ini sedar subuhku awal....risau terlewat barangkali....=))
semue ade di umah kecuali famili akak i, sbb ade beberapa projek phD nye perlu diuruskan di JB...
berdebo2 jantung ni....brg semue dah siap pack smlm, jadi xperlu risau psl brg...^^
maka jam 11.30am smp la di KLIA tingkat 5 kaunter M...
muke blur2 kat mane nk tggu ni....
dtg2 xkenal sesape then ternmpak la beg andalusia travel yg warne cute biru kuning uh,
ok sure kat sini!hee~

setelah lunch wiz my family, mkn kfc pon xlalu.....=.=
solat jamak qasa duloo kat KLIA sementare abg2 i g dgr taklimat n amek kn passport, huaa..terbalek lak kan!!><...
kalo nk dgr taklimat nnt rushing plak nk solat...hee~

then, masuk la bhgn imegresen...leh plak tiket mak tercicir!!nerves agaknye.....seb bek jmp balek,lol~
naek tren semue....make smp lah d gate C1...dgn jemaah2 yg ber beg kuning biru....=D
yeayyy, dah nk terbangni, naek saudi airline..wooott~
time ni mmg xkenal sesape la kan, so just duk dgn mak ayah je kat ruang menunggu....:))

jeng3....,jam 2.30pm,gate opening!
no sit, 59 means duk antare bhgn tgh plane dgn bhgn blkg...
duduk2 je....teros pamugari yg cun melecun bagi tissue refreshing kat passenger...
tp xbukak pon, syg....wahaa~
then dpt jus semue, sementara tggu dorg hntr mknn berat layan la citer CARS
giler best woo arab saudi...byk giler citer2 bombastik dlm uh...
tgah syok ni...aleh2 mak sound...katenye::

'' ieyqa....org nak pegi umrah ni...tgok ni haa video umrah, dgn org ngaji ni..tengok kartun plak die..."
hahahha, kene sejibik, padan muke!#.#
(tapi degil gak g tgok cars.....ceyt!)

well, dinner time!
mkn best nih....spegetti lauk ikan...ahahha~
then, pamugari pon serve tea n coffee....di isi penuh cwn kecil sy uh dgn tea...
dlm kpale duk pk..nak minum ke x tea ni...td kat kfc dah minum tea..kang sembelit lak...
tetibe...
plane bergoncang kuat, without any warning from pilot...ingatkan langgar awan ke ape...but plane terus brgoncang kuat, smp mknn berterabur atas lantai, pamugari duk di sit dgnt teko tea yg xtau ke mane...
dan semue penumpang menjerit allahu akbar!!!
detik cemas.....
ya Allah...dlm hati ni dah pk mcm2 dah...xdpt ke aku smp ke tanah suci-MU ya Allah...smbil turut melaungkan Allahuakbar!
hampir seminit juge bertarung....seminit mcm kejap, tp dlm tu Allah je la yg tau....
alhamdulillah...kembali tenang....tea dlm cwn i dah kosong...tumpah di baju mak...cian mak...
agaknye mmg Allah xbg i minum tea tu...=)
dulang bersepah di lantai plane...

u knoe what happen?
rupenye plane ktorg di tiup angin monsun barat daya, time tuh tgh rentas selat...
dorunk kater plane jatuh hmpir 14000 kaki ke bwh...
alhamdulillah semuenye slmt.....~





*bersambung....

1 comment:

  1. hakhakhakhak kelako2....eishh tgok citer jer tau :p

    ReplyDelete